DAX COBRA PROJECT

Welkom op de website van Geert Weitering en Sikko de Graaf.
We houden een blog bij van onze belevenissen met de bouw van onze DAX Cobra.

We zijn twee vijftigers die op de zaterdagen samen klussen. Geert is de techneut en ik Sikko geef het gereedschap aan.. 8-)

We dachten eerst in november 2010 klaar te zijn met ons project Gaan we dus nooit halen.. 8-)... we genieten nu gewoon lekker van het bouwen van de Cobra

In 2012 door de apk, winter 2012/13 verder afbouwen. Nu rijden we er lekker mee

zaterdag 29 september 2012

Cobra clutch MCleod part V

Vandaag begonnen met allse weer terug te zetten. Eerst een klein nieuwe reservoir geplaatst op de firewall, niet zo mooi , maar de vloeistof van de Mcleoad is dot 3 en dat zit niet in de remmen. We gaan nog wel een keer op zoek naar een mooi exemplaar.

Het keerringetje paste perfect, dus de MCleod aan de TKO,. We hebben onze Centreforce weer vervangen door de oude RAM plaat. De Centerforce werkt niet in combinatie met de Mcleod, door de middelpuntvliegende kracht van de gewichtjes, wiebelt ook de mcleod, en dat is niet goed zeggen de amerikanen. Dus we nemen het zekere voor het onzekere en de oude RAM gaat weer terug


De bak weer in de takels en langzaam weer laten zakken en met wat gepiel in het bellhouse schuiven.

Met name de braidedlines , gingen er maar net door , toen alles weer vastbouten.. , om 15:00 uur waren we klaar met de klus. Dit is wel de gebruikelijke tijd die we nodig hebben om de bak eruit of er in te plaatsen.


Toen natuurlijk alles ontluchten voor het momen supreme , dus vloeistof er in, nippeltje los en trappen op de koppeling.. wat ging dat licht...... maar wel vloeistof.... ook een beetje lucht... maar de pedaaldruk blijft licht en er zit geen beweging in de mcleod??? Ahum wat gaat er fout???  Het lijkt er op of er ergens lucht blijft hangen, of dat er een klep niet afdicht (als die er tenminste in zit..

We gaan deze week verder op onderzoek uit.. om 16:00 zijn we niet geheel tevreden, gestopt..

1 opmerking: