DAX COBRA PROJECT

Welkom op de website van Geert Weitering en Sikko de Graaf.
We houden een blog bij van onze belevenissen met de bouw van onze DAX Cobra.

We zijn twee vijftigers die op de zaterdagen samen klussen. Geert is de techneut en ik Sikko geef het gereedschap aan.. 8-)

We dachten eerst in november 2010 klaar te zijn met ons project Gaan we dus nooit halen.. 8-)... we genieten nu gewoon lekker van het bouwen van de Cobra

In 2012 door de apk, winter 2012/13 verder afbouwen. Nu rijden we er lekker mee

zaterdag 22 september 2012

Cobra Wideband 02 sensor

Op de Cobra hebben een injectiesysteem van Accel DFI, bij het instellen liepen we steeds tegen het probleem aan dat het EFI op basis van zijn 02 sensors niet genoeg ruimte had om de injectie aan te passen, zodat we een goede Air Fuel ratio hadden.
Dit is een bekend probleem bij het gebruik van small band sensors.. (wisten wij veel 2 jaar geleden toen wij de set aanschaften).
Voordat we alles netjes weggewerkt hebben, toch maar besloten om bij Summit, wide band kit te bestellen, van Accel. We hebben direct maar een dual kit gekocht, de Cobra heeft per slot van rekening twee sidepipes.

Het installeren ging makkelijk, alleen, de linker O2 sensor had te weinig draad lengte om door de motorkap de leiden, dus die hebben we even wat langer moeten maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten