DAX COBRA PROJECT

Welkom op de website van Geert Weitering en Sikko de Graaf.
We houden een blog bij van onze belevenissen met de bouw van onze DAX Cobra.

We zijn twee vijftigers die op de zaterdagen samen klussen. Geert is de techneut en ik Sikko geef het gereedschap aan.. 8-)

We dachten eerst in november 2010 klaar te zijn met ons project Gaan we dus nooit halen.. 8-)... we genieten nu gewoon lekker van het bouwen van de Cobra

In 2012 door de apk, winter 2012/13 verder afbouwen. Nu rijden we er lekker mee

donderdag 6 september 2012

Cobra Whisperers?

Cobra Whisperers bestaan ze ??, op de ECM van vorige week overkwam ons het volgende.

Wij waren heel blij met ons motor geluid van de Cobra.. Donker , pruttelend V8 geluid.. Komt er een Cobra kenner langs en die zeg Geert en Sikko volgens mij loopt die bak van jullie op zeven cylinders.. Wij keken elkaar aan en dachten je kan ons wat.. Vroegen natuurlijk hoezo dat.. we hadden al vaak de motor gedraaid..
Hij hoorde dat aan het geluid.. Wij vroegen als leek.. en hoe gaan we dat controleren dan?

Hij adviseerde een goedkoop Pyrometertje, controleer je spruitstukken, als er een echt kouder is dan de andere , dan weet je at die cylinder niet meedoet. Maandag een pyrometertje gekocht (35 euro).
 
Motor warm laten worden, en meten maar..
De Cobra whisperer had gelijk!! cylinder 7 scheelde 115 graden met de rest. Afgelopen donderdag , heeft geert de injector gecontroleerd en kwamen we er achter dat het aansluitkabeltje van die injector los zat.. Aangesloten en als je goed luistert hoor je het verschil.. althans geert.. 8-)
Dus Cobra whisperers bestaan.. onze ananieme whisperer van de ECM bij deze onze dank

Geen opmerkingen:

Een reactie posten