DAX COBRA PROJECT

Welkom op de website van Geert Weitering en Sikko de Graaf.
We houden een blog bij van onze belevenissen met de bouw van onze DAX Cobra.

We zijn twee vijftigers die op de zaterdagen samen klussen. Geert is de techneut en ik Sikko geef het gereedschap aan.. 8-)

We dachten eerst in november 2010 klaar te zijn met ons project Gaan we dus nooit halen.. 8-)... we genieten nu gewoon lekker van het bouwen van de Cobra

In 2012 door de apk, winter 2012/13 verder afbouwen. Nu rijden we er lekker mee

zaterdag 15 september 2012

Cobra clutch Part iV

Afgelopen zondag bij proefrijden grote problemen met de koppeling. Op een gegeven moment kregen we hem helemaal niet meer in de versnelling.. Dus voor zichtig naar huis. En overleg met onze collega Cobra specialisten. Na ampel overleg besloten dat we toch gaan voor een andere koppeling een McCleod Hydraulische. Vandaag weer voor de zoveelste keer de TKO er uit (we worden er al aardig handig in), om op te meten heoveel speling we hebben tussen de veer en het bellhouse, bij meer dan 3 inch kan je namelijk een slipon McCleod kopen. Toe we het spul er af hadden bleek het dat we niet genoeg ruimte hebben maar 69,2 mm dus gaan we voor de 1300 serie, en overleggen met McCleod wat we nodig hebben.

Vorige week op de ECM zag het er beter uit direct weer chaos in de cockpit.. 8-)

Toen we alles los hadden kwamen we ook achter de oozaak van onze problemen, de Fork was gescheurd. Dit kwam omdat we fork afgeslepen hebben om ruimte te maken voor in het bellhous..
Daar kon dat ding dus niet tegen!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten