DAX COBRA PROJECT

Welkom op de website van Geert Weitering en Sikko de Graaf.
We houden een blog bij van onze belevenissen met de bouw van onze DAX Cobra.

We zijn twee vijftigers die op de zaterdagen samen klussen. Geert is de techneut en ik Sikko geef het gereedschap aan.. 8-)

We dachten eerst in november 2010 klaar te zijn met ons project Gaan we dus nooit halen.. 8-)... we genieten nu gewoon lekker van het bouwen van de Cobra

In 2012 door de apk, winter 2012/13 verder afbouwen. Nu rijden we er lekker mee

zaterdag 6 oktober 2012

Hi-Tec vs Low-Tec

We zijn verleden week druk bezig geweest met onze MCleod koppeling, alles netjes er in

Maar het bleeden van de leidingen ging niet goed.. er bleef lucht in de koppeling en het deed niets..

In het weekend overleg gehad met onze hulpkrachten.. advies als het niet met pedaal indrukken gaat, doe het dan met vacuum, zet er een eezybleeder op, die zuigt het er dan uit.. Leek een goed idee, dus ik naar een winkel en zo'n apparaat gekocht.....
Dinsdag avond samen met geert ding aan de compressor en zuigen maar,, 100cc .. 200 cc .. 300cc veel vloeistof .. maar geen pedaal druk. !#$%%% de lucht blijft er gewoon in zitten..

Thuis bij de koffie trooste mijn vrouw ons en zei met haar ervaring uit de gezondheidzorg.. waarom zet je er geen spuitje op.. Hoe bedoelt u zeiden wij als techneuten.. Nou gewoon zo'n klysma spuitje en dan spuit je de lucht weg.

De volgende ochtend naar de apotheek en een schuchtere vraag heeft u ook een 100CC Klysma spuit voor onze Cobra.. De mevrouw achter de balie zei, ja hoor kost 1,95 euro.


Direct naar de garage, 100 cc remvloestof er in.. en onder op de nippel aangesloten, en spuiten maar. Na een blurp boven in het potjes was er druk..

is dit nu High Tech of Low Tech...

We zijn er nog niet maar dat komt volgende week wel weer

1 opmerking: