DAX COBRA PROJECT

Welkom op de website van Geert Weitering en Sikko de Graaf.
We houden een blog bij van onze belevenissen met de bouw van onze DAX Cobra.

We zijn twee vijftigers die op de zaterdagen samen klussen. Geert is de techneut en ik Sikko geef het gereedschap aan.. 8-)

We dachten eerst in november 2010 klaar te zijn met ons project Gaan we dus nooit halen.. 8-)... we genieten nu gewoon lekker van het bouwen van de Cobra

In 2012 door de apk, winter 2012/13 verder afbouwen. Nu rijden we er lekker mee

zaterdag 12 november 2011

Cobra koppeling part II

Na wat rond onderzoek deze week naar de koppelings problematiek.. niet vrijkomen en dat het vrijwel onmogelijk is om de koppeling goed in te duwen.. een ritje naar DAX belgie en daar twee kleinere wilwood cilinders meegenomen. De 750 cilnder boven gaan we vervangen door de kleinere van 625. Het moet dan lichter gaan, maar de slag wordt ook kleiner

Het pedaal ging inderdaad wat lichter maar we kregen hem nog niet vrij. Het volgende klusje was het bellhouse en de tremec er weer af halen, zodat we kunnen kijken of  het draaipunt iets kunnen verhogen zodat de platen toch goed vrij komen. Het past allemaal net, met behulp van Jan die gezellig even langs kwam, de aandrijfas los, bellhouse bouten los, drukplaten los, tremec naar achteren en dan termec eruit.

Het lijkt een fluitje van een cent maar je bent al weer gauw twee uur bezig. Nu alles er uit is gaan we deze week eens goed kijken hoe we dit weer gaan oplossen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten