DAX COBRA PROJECT

Welkom op de website van Geert Weitering en Sikko de Graaf.
We houden een blog bij van onze belevenissen met de bouw van onze DAX Cobra.

We zijn twee vijftigers die op de zaterdagen samen klussen. Geert is de techneut en ik Sikko geef het gereedschap aan.. 8-)

We dachten eerst in november 2010 klaar te zijn met ons project Gaan we dus nooit halen.. 8-)... we genieten nu gewoon lekker van het bouwen van de Cobra

In 2012 door de apk, winter 2012/13 verder afbouwen. Nu rijden we er lekker mee

zondag 1 mei 2016

Een duur ritje

Een duur ritje!

Of we meegaan naar Terschelling? Zij met de Burton en wij met de Cobra. Dat vroegen onze vrienden waarmee we vorig jaar naar Engeland zijn geweest. Omdat het nog vroeg in het seizoen is, is rijden naar Harlingen niet echt een optie. Ook omdat we rekening moeten houden met de vertrektijden van de boot en we die van 9.45 hebben geboekt. Dus besloten we om met een bus en een auto-ambulance alvast naar Friesland te gaan, naar het vakantiehuis van Sikko, in Langweer. Dat is niet voor iedereen makkelijk gezegd en gedaan, maar het feit dat Geert bij een garage werkt, maakt het wel mogelijk.

Op vrijdag 8 april einde van de middag reden we weg. Door de files en het toch wel langzamer rijden met de bus - hoewel die heerlijk rijdt - deden we er 3 1/2 uur over. Op zaterdag is het vanaf Langweer nog een klein uurtje naar de boot in Harlingen. We logeren in het Strandhotel in Formerum: een heel leuk b&b-hotel met prachtig uitzicht op zee. Eerst het strand verkennen en lunchen in een strandtent. Dan is het tijd voor een ritje over het eiland. Het is goed weer en het is heerlijk om zo rond te rijden en het landschap en de lucht zo goed te kunnen zien omdat je geen dak hebt...! In Midland kijken we nog wat winkels. ‘s Avonds over het strand lopen om uit eten te gaan, heeft ook echt wel wat. Als we weer terugkomen speelt in de familiekamer of restaurant een band van drie oude(re) mannen: op een gitaar, contrabas en een saxofoon. Het is heerlijke muziek om te luisteren, De andere gasten praten of doen een spelletje. Wij doen dit weekend vooral veel klaverjassen!


Bij het verlaten van de familiekamer laat de “ verloofde “ van één van de muzikanten foto’s zien van de mannen die ‘s middags stiekem hebben geposeerd naast de Cobra en de Burton. Op Zondag gaan we na het ontbijt weer een ritje maken en nu is het nog mooier dan gisteren want het is een blauwe lucht met wat witte wolken en zon! Bij een bekende cranberry-koffietent kunnen we op het terras zitten en genieten van de zon. Dat is best bijzonder omdat de voorspellingen voor het weekend bijzonder somber waren. De volgende stop is in West-Terschelling. Onderweg kijken er veel mensen naar de auto’s. We kijken naar het landschap en de zee. In het dorp zelf maken we nog mooie foto’s van de auto’s van de Brandaris. Na de lunch besluiten we terug te gaan naar het hotel om in de zon op het terras te gaan zitten.

We rijden dus richting Formerum en een politie-auto passeert ons. Kort daarna ziet Geert de politie-auto in zijn binnenspiegel. Ze vinden de auto zeker mooi, denken we. Zelfs als ze voor ons gaan rijden en het STOP licht aandoen, denk ik (Lenie) nog…ze vinden de auto zeker mooi en willen van dichtbij kijken of onder de motorkap! Nou, ze vinden de auto zeker mooi, maar dat kleine kentekenplaatje is niet ok! Geert draait er niet omheen en zegt dit te weten en dat de originele kentekenplaat in de achterbak ligt. Ze willen toch graag een bekeuring uitschrijven van € 140,-. Dat is wel veel geld voor zo’n klein vergrijp wat geen gevaar oplevert, vinden we. Ze adviseren ons nog om de juiste kentekenplaat op de auto te doen voor het geval we ze nog een keer tegenkomen.

Enigszins ontluisterd rijden we terug naar het hotel. Gelukkig is het daar heel gezellig en lekker warm. De band speelt weer en we genieten van de zon.
De laatste avond gaan we eten in West-Terschelling. We parkeren aan de haven en een stel jongens die we eerder zagen, roepen: Hé daar heb je die knutsel-auto’s!

Als we naar huis gaan, is het al donker en het is een heerlijke ervaring om in het donker over het eiland te rijden en de lucht met wat sterren te zien boven je hoofd!! Bij het hotel gaan we weer naar de familiekamer, de band heeft de spullen ingepakt en de verloofde heeft nog wel wat stoere verhalen over auto’s. Nou wij ook! Aangehouden door de politie! Iedereen heeft wel dezelfde gedachten erover: die politiemannen waren gewoon jaloers!!Op maandagmorgen schijnt de zon weer. Wat is het hier fantastisch in dit hotel met uitzicht op zee. Na het ontbijt rijden we nog naar het stand om foto’s van de auto’s te maken. Hoe gek/trots kan je zijn? Omdat we nog wat tijd hebben, rijden we op ons gemak - 1200 toeren - door de duinen en de bossen en genieten van het ruime uitzicht dat je hebt in de Cobra.

De man van de boot vindt de auto’s ook mooi! Zodra we op de boot geparkeerd staan, schroeft Geert de goede kentekenplaat eraf en doet de foute plaat er weer op! Veel mooier!
Op het vasteland rijden we weer normaal tempo en dan is het wel wat frisser! Eén keer zien we een politie-auto…. niets aan de hand; ze hebben het te druk om op ons te letten.
In Langweer gaat de Cobra weer op de auto-ambulance en de Burton achter de Espace. We gaan naar huis! Het was een heerlijk weekend!









Geen opmerkingen:

Een reactie posten