DAX COBRA PROJECT

Welkom op de website van Geert Weitering en Sikko de Graaf.
We houden een blog bij van onze belevenissen met de bouw van onze DAX Cobra.

We zijn twee vijftigers die op de zaterdagen samen klussen. Geert is de techneut en ik Sikko geef het gereedschap aan.. 8-)

We dachten eerst in november 2010 klaar te zijn met ons project Gaan we dus nooit halen.. 8-)... we genieten nu gewoon lekker van het bouwen van de Cobra

In 2012 door de apk, winter 2012/13 verder afbouwen. Nu rijden we er lekker mee

zaterdag 27 oktober 2012

Cobra Carterplaat

Een paar weken geleden hebben we de carterplaat opgehaald bij Mark, hij paste perfect, we moeseten alleen nog de lippen er aan laten lassen. Dat is in de tussentijd gedaan.

Dus vandaag het geheel vastbouten met RVS M8 draadeindjes. Het ging allemaal vlot en het resultaat.... we gaan wat veiliger over de drempels zonder dat ons bellhouse een opdonder krijgt..

 Het Bellhouse werd weer rood, het resultaat van een weekje remvloeistof op de lak, na het bleeden van de koppeling vorige week. Moet weer een likje verf op

 


zondag 21 oktober 2012

Cobra EFI en eerste grote proefrit

Vandaag op gaan we het dan proberen, samen met Geert een lange proefrit..
Voordat we weg gaan de laptop eraan en kijken of alle parameters van onze electronische injectie goed staan. Er zitten nu twee RS232 poorten op de auto, een voor aan de wideband sensor en een aan ons EFI management systeem. (natuurlijk zit de wideband sensor gekoppeld aan ons EFI management systeem)

Paar leuke video's

Hierbij een video van de widebandsensor, waarbij we de rechter en de linker uitlaat uitlezen.


Als alles nog koud is wordt er niets bijgeregeld, hier zie je het effect, dat het EFI gaat werken. De temp is nu 111 graden en het EFI gaat werken in closed loop, dus stuurt zelf de injectoren aan, en corrigeert de Air/Fuel ratio. Het staat nu allemaal nog in basis 14.7:1 dus 14 eenheden air op 1 eenheid benzine. Als alles op temp is zie je op de grafiek dat het naar de 14 gaat.

Het EFI management systeem pakt deze gegevens op en bij stationair draaien ziet dat er zo uit.
Je ziet MAP pressure, AF ratio, RPM en nog wat dingen, en de hoeveel werk het systeem moet doem om het te corrigeren. Bij stationair draaien gebeurt er natuurlijk niet zo veel



Het hele systeem regel je met je AF tabel, een soort spreadsheet, waarbij je bij x toerental. x druk een bepaalde hoeveelheid lucht en benzine wilt hebben. Je kunt dit dan ook nog mooi in een 3D grafiek zetten, en via verbinding tussen de cellen een smooth curve maken. Het lijkt allemaal moeilijker dan dat het is.

Echter hoe zal het zich houden onder onze proefrit. We zijn naar vrienden in brabant gegaan. De Cobra rijd soepel, nog wat kleine piepjes en rammetjes, maar dat lossen we weer op.

Geert rijden, ik de laptop op schoot, en via de RS232 online monitoring (je kunt ook 20 minuten opnemen in flash memory, maar dat gebruiken we nu niet), Onder het rijden 110 km, gewone belasting, corrigeert het EFI alles, Ook als we even het gas intrappen, en we moeten naar een AF van 13:1 zie je dat gebeuren.

We zijn echt tevreden hoe alles er nu uitziet, om 17uur waren we weer terug uit brabant.
We zijn voor de eerste test geslaagd!!

vrijdag 19 oktober 2012

Cobra clutch part VII

Verleden week, hadden we besloten onze oude Wilwood mastercylinder te plaatsen op de MCleod, omdat beide 7,25 waren van size, daar het lijkt dat de oude een wat grotere lengte heeft en dus net wat meer vloeistof kan verplaatsen en zo het laatste eindeje van de koppeling vrij kan maken.

We hadden natuurlijk weer een speciaal verloopje nodig, maar onze hydraulic zaak Mosterd in Naaldwijk had het niet op voorraad. Nadat er heel veel vakjes en laadjes bekeken waren. Het nippeltje besteld, was er donderdag. Mosterd is prima zaak, ze nemen de tijd voor je, overleggen met je en zijn zeer deskundig.

Op vrijdag avond samen met geert , alles weer gemonteerd. Ontluchten met behulp van onze vertrouwde klysma spuit..

Het resultaat....................... HET WERKT...

geen knarssende tanden meer bij in achteruit zetten, schakelen gaat soepel en de pedaaldruk is redelijk.

We konden het niet laten om even een rondje te gaan rijden



(ps Geert is kleurenblind, vandaar die stoplichten)

zaterdag 13 oktober 2012

Geen goede nippels

Vandaag niet veel kunnen doen. We wilden onze oude willwood master cylinder aansluiten, op onze hydraulische koppeling. Maar we moesten een haakse koppeling hebben, met die er nu opzit komen we niet weg. Is nogal een moeilijke koppeling twee verschillende schroefdraden. Dus die kunnen we niet op zaterdag krijgen

zaterdag 6 oktober 2012

Hi-Tec vs Low-Tec

We zijn verleden week druk bezig geweest met onze MCleod koppeling, alles netjes er in

Maar het bleeden van de leidingen ging niet goed.. er bleef lucht in de koppeling en het deed niets..

In het weekend overleg gehad met onze hulpkrachten.. advies als het niet met pedaal indrukken gaat, doe het dan met vacuum, zet er een eezybleeder op, die zuigt het er dan uit.. Leek een goed idee, dus ik naar een winkel en zo'n apparaat gekocht.....
Dinsdag avond samen met geert ding aan de compressor en zuigen maar,, 100cc .. 200 cc .. 300cc veel vloeistof .. maar geen pedaal druk. !#$%%% de lucht blijft er gewoon in zitten..

Thuis bij de koffie trooste mijn vrouw ons en zei met haar ervaring uit de gezondheidzorg.. waarom zet je er geen spuitje op.. Hoe bedoelt u zeiden wij als techneuten.. Nou gewoon zo'n klysma spuitje en dan spuit je de lucht weg.

De volgende ochtend naar de apotheek en een schuchtere vraag heeft u ook een 100CC Klysma spuit voor onze Cobra.. De mevrouw achter de balie zei, ja hoor kost 1,95 euro.


Direct naar de garage, 100 cc remvloestof er in.. en onder op de nippel aangesloten, en spuiten maar. Na een blurp boven in het potjes was er druk..

is dit nu High Tech of Low Tech...

We zijn er nog niet maar dat komt volgende week wel weer